Du visar för närvarande Inte Ryssland men USA är vårt största hot!!

Inte Ryssland men USA är vårt största hot!!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Politik
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Kriget pågick redan innan Rysslands invasion 24 februari 2022. Ukraina hade under några år bombarderat och dödat ca. 14 000 etniska Ryssar i Donbas, med provinserna Donetsk och Luhansk. Dessa eftersträvade en hög grad av autonomi, något som Ukraina inte accepterade. Även befolkningen på Krim ville tillhöra Ryssland. Några dagar innan själva invasionen rapporterade OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe) om ett intensivt bombarderade av Donbas.

När Öst- och Västtyskland enades (1990) lämnades det garantier att NATO inte skulle utvidgas åt öst, USA utrikesminister Baker hade sagt till Gorbatjov ”not one inch”. Trots detta löfte blev det 14 nya Natoländer. Senare bröt väst mot Minsk avtalet från 2014/2015, som innebar ett självstyre för Donbas regionen och neutralitet för Ukraina. Angela Merkel sa senare att Minsk avtalet endast var menad att ge Ukraina tid att beväpna sig.

2014 skedde en av USAs initierat statsgrepp, Euro-Maidan där den demokratiska valde presidenten Viktor Yanukovych avsattes. USA gillade inte hans Rysslands vänliga politik och var direkt inblandad i kuppen och sedermera med att sammanställa den nya väst vänliga regeringen (bl.a. Victoria Nuland). CIA fanns på plats när kuppen skedde och har även sedan dess tränat Ukrainas militärer. Resultatet blev att Luhansk, Donetsk och Krim med övervägande Ryskt sinnad befolkning ville ansluta sig till Ryssland (referendum 80-90%).

Nyligen uttalade Natos chef Jens Stoltenberg, att kriget redan började 2014 och att de sedan dess har gett sitt stöd till Ukraina och tränat militärer där. Nato är numera en krigsorganisation, glöm inte bort deras krig och invasionen av Afghanistan 2001, Irak 2003 och Libyen 2011. Dessa länder var suveräna och att invadera dessa är ett brott mot internationell rätt. Nato är en militär organisation som säkerställer Amerikanernas imperialistiska politik utomlands, och nu ska Sverige bli medlem!

USA har stora ekonomiska intressen i Ukraina. Under Obamas tid hade biolabben, som utvecklar biovapen med hjälp av genetiska ändringar av mikro-organismen (Gain of Funktion), förbjudits i Amerika. Expertisen och pengarna flyttades istället utomlands för att där fortsätta forskningen och utvecklingen, så även till Ukraina (Wuhan är ett annat exempel). Victoria Nuland medgav senare under ett senatsförhör, inför senatorn Marco Rubio att USA driver biolabben i Ukraina. Med hjälp av Wallenberg flyttades en del av forskningen över till Karolinska i Sverige, så att det inte skulle hamna i Ryssarnas händer.

Donbas är rikt på kobolt, titan, magnesium, nickel osv, mineraler som väst behöver b.l.a. till sin gröna omställning. Ukraina har stora arealer med bördiga svartjordar och är en stor exportör av spannmål och andra lantbruksprodukter. Multinationella företag har köpt upp stora arealer lantbruksmark innan och även under kriget, men då till ett reapris (multinationella företag äger ca. 23% av den bördiga marken). Även vaccinmannen Gates har köpt stora arealer.

Det är högst troligt att USA med hjälp av Norge utförde sprängningen av Nordstream pipelines. USA har aldrig gjort en hemlighet av att de var fientligt inställda mot leveransen av billig Ryssisk gas till Väst-Europa. Ryssiskt gas stärker Rysslands och Väst-Europas samarbete och ekonomier, något som USA såg som ett hot. P.g.a. embargon och den förstörda pipelinen har USA taget över leveranserna, nu mot ett tredubblat pris, och är Europa beroende av Amerika. Även Norge har ökat leveranser av gas till Väst Europa.

En månad efter att kriget började låg det ett fredsavtal, Boris Jonsson flög snabbt till Zelenskyy och förhindrade att det blev fred. Det är uppenbart att väst, främst Amerikanerna och Britterna, inte vill ha fred och att president Zelenskyy är en marionett i deras händer. Och själv har han blivit förmögen under kriget. Kriget handlar som brukligt om makt och pengar, något som Ukrainas befolkning får lida för.

Lämna ett svar